Σχετικά με το ιατρείο μας
Το ιατρείο μας έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και εκπαίδευσης για την σεξουαλική ζωή των γυναικών.
Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε όλους τους ασθενείς τις καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας.
Να παρέχουμε αληθινή, συμπονετική υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας στους ασθενείς.
Η σχέση μεταξύ του ιατρού και του ασθενή, η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό εργαλείο στην άσκηση της ιατρικής.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Τι λένε για εμάς
Το Ιατρείο
Συχνές Ερωτήσεις
Προτείνω η κόρη σας να επισκεφθεί για πρώτη φορά γυναικολόγο όταν της έρθει η περίοδος. Καλό είναι πάντως να έχει πάει μέχρι τα 17, είτε έχει αδιαθετήσει είτε όχι. Η επίσκεψη αυτή είναι κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει και αδρή κλινική εξέταση κυρίως για την εκτίμηση του βάρους, του ύψους, της ανάπτυξη των μαστών, της παρουσίας ακμής και τριχοφυΐας. Πρέπει να αφορά επίσης την ενημέρωση της για τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα, την αντισύλληψη και γενικά για την ασφαλή σεξουαλική συμπεριφορά. Επίσης θα γίνει και μια συζήτηση για τη σωματική υγιεινή και τη φυσιολογία του κύκλου της, δηλαδή πώς γίνεται και τι προκαλεί την ωορρηξία και την περίοδο. Επιπλέον συμπεριλαμβάνεται η μύηση στην ψηλάφηση του στήθους της και ο εμβολιασμός της, προαιρετικά, κατά του HPV.
Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δεν αντιμετωπίζεται οριστικά, ωστόσο τα συμπτώματα μπορούν να γίνουν διαχειρίσιμα. Η θεραπεία που ακολουθείται κάθε φορά εξαρτάται από τα συμπτώματα που εμφανίζονται και από το στόχο που θέτουμε. Η θεραπεία σε γενικές γραμμές εστιάζει στη ρύθμιση του κύκλου και στη διόρθωση τυχόν προβλήματος δασυτριχισμού.
Αρχικώς, συνιστάται στην ασθενή να αλλάξει τις διατροφικές της συνήθειες και να εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητά της. Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες με αυξημένο σωματικό βάρος παρουσιάζουν συχνότερα σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή και πιο έντονα συμπτώματα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μειώσουν το βάρος τους.
Οι διαιτητικές αλλαγές που προτείνονται εστιάζουν στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης, άπαχου κρέατος, ψαριών και κοτόπουλου. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεις πολύ τον οργανισμό σου πίνοντας τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα. Συνιστάται να αποφεύγεις τους πολλούς υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη, γλυκά).
Για να ρυθμιστεί ο κύκλος και να αντιμετωπιστούν τα κλινικά σημεία της υπερανδρογοναιμίας δίνονται συνήθως αντισυλληπτικά χάπια.
Για να βελτιωθεί η γονιμότητα και να περιοριστούν τα κλινικά σημεία της υπερανδρογοναιμίας, ο γιατρός μπορεί να προτείνει φαρμακευτική αγωγή (μετφορμίνη, κλομιφένη, γοναδοτροφίνες).
- ωμά αυγά
- απαστερίωτο γάλα
- ωμά ψάρια και οστρακοειδή
- ωμό κρέας και πατέ
- απλυτα φρούτα και λαχανικά
- αλκοόλ
- καφεΐνη